nieuwsbrief

Kick-off Samen Doentraject in Krimpen aan den IJssel

Op 8 april heeft Whoonapart samen met Balance d’eau en Kuiper Compagnons de eerste bijeenkomst georganiseerd voor omwonenden van het IHC-terrein in Krimpen aan de Lek. De bijeenkomst werd gehouden in het Cultuurhuis.

Het was voor de aanwezigen een eerste kennismaking met de nieuwe plannen voor het voormalige scheepswerfterrein. In de gegeven presentatie kwamen diverse onderwerpen aan de orde, zoals het voorlopige stedenbouwkundig plan, waarin ruimte voor de rivier en ecologie zijn meegenomen. Ook de verschillende woonmilieus in het plan en het proces van verdere planuitwerking zijn besproken.

Na de presentatie was er ruimte voor vragen en opmerkingen, welke waar mogelijk al werden beantwoord. Bij de verschillende informatiepanelen konden de aanwezigen de plannen nog eens bekijken en een eerste reactie geven. Er waren met name vragen over de toekomstige verkeersstromen en over het uitzicht vanaf de dijk en vanuit bestaande woningen. Ook de planning en de impact van de bouw zijn punten waar sommige omwonenden zich over ontfermen.

Ook zijn er ook een hoop positieve reacties gegeven. De ontwikkeling geeft een impuls aan de omgeving en zorgt ervoor dat ook Krimpen aan de Lek mee gaat met haar tijd, zo werd er gezegd. Ook de verbeterde toegankelijkheid tot de waterkant wordt als positieve ontwikkeling ervaren en er zijn al een aantal geïnteresseerden voor een woning op de locatie.

De vragen en opmerkingen die op de hiervoor bestemde formulieren zijn ingediend, zijn te lezen op de website onder ´informatieavonden’.

Deze bijeenkomst was de eerste van het Samen Doentraject en er zullen dus nog meer bijeenkomsten volgen. De kick-off was qua belangstelling en opkomst alvast een succes!

lekker wonen krimpen aan de lek

"Een bijzondere locatie op de driesprong Lek, Nieuwe Maas en De Noord."

Cairostraat 127
3047 BB Rotterdam 
tel. 010 750 3800

Glaskloksingel 61
2614 SJ Delft
tel. 015 887 8660

Van Nelleweg 3042
3044 BC Rotterdam
tel. 010 433 0099

Lekker Wonen in Krimpen aan de Lek

©Alle rechten voorbehouden